Wordpress updaten - veiliger - sneller - beter vindbaar | backup - firewall

wordpress_upgradeUpgraden is essentieel voor de veiligheid van uw website.

Het WordPress CMS is van nature een uiterst veilig systeem. Het is daarnaast ook nog eens erg gebruikersvriendelijk én makkelijk uitbreidbaar. Mede hierdoor zijn inmiddels een enorm aantal websites wereldwijd gebaseerd op WordPress.

Enkele getallen (maart 2016, bron: Codeinwp.com):

  • WordPress is verantwoordelijk voor 27% van alle websites, dat zijn er maar liefst 15,886,000.
  • Ongeveer 58 procent van alle CMS gebaseerde websites draaien op WordPress,
  • Ongeveer 22% van alle WordPress websites draait op de laatste, lees veilige, versie van het WordPress CMS.

Omdat WordPress zo’n populair systeem is heeft het ook de aandacht van hackers.
Er wordt nogal eens verkondigd dat WordPress een hackgevoelig CMS zou zijn. Dat is ten dele waar, een WordPress website die niet op de laatste versie draait is vrijwel zeker niet veilig. Een ander cijfer, ruim 80 procent van alle gehackte WordPress websites waren niet up-to-date. Mocht u er zin in hebben lees dan eens het 2016-Q2 rapport van Sucuri, de marktleider in internetbeveiliging.

Wat kunnen de gevolgen zijn van een gehackte WordPress website?hacked300

  • versturen van Spam via de website
  • infecteren van de PC van de bezoeker van de website
  • het laten zien van ongewenste berichten op de website, klik hier voor wat voorbeelden
  • de WordPress server laten deelnemen aan een Bot-net

Hoe komen hackers aan hun doelwit?
Hackers kijken eenvoudigweg op de lijst van release notes van WordPress. Ze weten in welke versie een kwetsbaarheid is opgelost en gaan op zoek naar WordPress websites die deze versie nog niet hebben geïnstalleerd. Ditzelfde is mogelijk voor plug-ins en thema’s.

Het is daarom van groot belang dat beschikbare updates zo snel mogelijk worden geïnstalleerd. WordPress heeft het de beheerder van de WordPress website niet moeilijk gemaakt, als er updates beschikbaar zijn wordt dat netjes bovenin het beheer dashboard weergegeven. Een klik er op is voldoende om te zien welke updates er beschikbaar zijn en vanuit datzelfde scherm kan de update ook worden geïnstalleerd. Het is dan dan ook verbazend om te zien dat maar 40% van de WordPress sites zijn bijgewerkt naar de laatste versie.

Al voor minder dan € 15,- per maand besteedt u dit uit aan de specialisten van ID Webcare. U kunt zich dan concentreren op de dingen waar u goed in bent terwijl wij zorgen voor uw website.

O ja, we zouden het bijna vergeten, met elke update van WordPress worden er kleine foutjes opgelost, nieuwe functionaliteit toegevoegd en meestal wordt uw website er ook sneller van..

ID Webcare

Web: www.idwebcare.nl
Mail: info@idwebcare.nl
Tel.: +31 113 561 127
Whatsapp 0633-946514
Facebook:
Twitter:

Pin It on Pinterest

Share This